Met deze tips leeft jouw auto langer

Als je eenmaal je keuze hebt gemaakt voor de aanschaf van een auto, wil je natuurlijk ook dat deze lang meegaat. Gelukkig kun je zelf veel doen om ervoor te zorgen dat je auto voor een lange tijd meegaat. In dit artikel geef ik je tips om beter voor je auto te zorgen om er zo lang mogelijk van te kunnen genieten.

Garage

Tegenwoordig hebben relatief veel mensen een garage aan huis. Je auto in de garage parkeren is goed voor je auto, omdat je op deze manier roestvorming door bijvoorbeeld regen kan voorkomen. Zet dus je auto altijd in de garage neer.

Voorkom slijtage

Voorkom slijtage aan je versnellingsbak en koppelingsplaten door niet je voet op de koppeling te laten rusten tijdens het rijden. De koppeling wordt hier alsnog deels door ingeschakeld, dus zal deze ook eerder slijten. In plaats daarvan kun je beter je voet laten rusten op het daarvoor bedoelde platform naast de koppeling. Voorkom ook dat je te veel op je koppeling moet rijden, als je bijvoorbeeld in de rij staat voor de drive-through, om langer te kunnen genieten van de auto.

Tijdig tanken

Het is een voor de hand liggende tip, maar zorg er voor dat je tijdig tankt en niet je brandstoftank bijna volledig laat leeglopen. Op de bodem van de tank zit nog een beetje residu wat in je motor terecht kan komen als je niet op tijd tankt. Dit levert schade aan de motor, waardoor deze vervangen moet worden en dat gaat hoog in de kosten zitten. 

Rijd niet koud!

Omdat het niet heel goed is voor het milieu wordt het tegenwoordig vaak afgeraden of beklad als asociaal, maar om ervoor te zorgen dat je auto langer mee kan gaan is het warm draaien van je auto een goede keuze. Wegrijden bij een koude motor kan zorgen voor slijtage. Mocht je toch wegrijden met een koude motor, bijvoorbeeld als je haast hebt, dan is het noodzakelijk om tijdig te schakelen. Schakel naar de volgende versnelling rond de 2000 toeren. 

Geef gas

Vanwege de filters die in de auto zitten moet de auto eens in de zoveel tijd ook hoge toeren maken. Echter moet je er wel voor zorgen dat je niet te veel toeren maakt, want ook dat is niet goed voor een auto. Ook moet je ervoor zorgen dat je dit doet wanneer de auto al goed opgewarmd is, om schade aan de motor te voorkomen.

Author

admin@hemeyla.nl