Hier moet je op letten voordat je een nieuwe auto koopt

Je wilt natuurlijk zeker zijn van je keuze voordat je in een keer een flink pak geld gaat neerleggen voor een auto. Vaak heb je er al heel lang voor gespaard en het is niet zomaar een investering. Voordat je de auto daadwerkelijk koopt moet het wel fijn voelen voor jezelf. In dit artikel vertel ik je waar jij op moet letten bij het kopen van een nieuwe auto. 

Budget

Waarschijnlijk een van de meest logische dingen waar je op moet letten bij het kopen van een auto is je budget. Als je een budget hebt van €45.000 moet je niet gaan kijken naar auto’s van €60.000. Kijk in plaats daarvan naar auto’s die iets onder je budget zitten, dus bijvoorbeeld €40.000, dan heb je nog een kleine buffer over na het kopen van de auto. 

Specificaties

Kijk bij het kopen van een nieuwe auto goed naar de specificaties. Als je al een specifiek merk op het oog hebt, dan kun je natuurlijk kijken naar dat merk. Daarnaast is het makkelijk als je voor jezelf al een aantal extra specificaties op het oog hebt: wel of geen cruise control, hoeveel deuren, benzine/diesel/elektrisch/hybride, automaat of handgeschakeld, welke carrosserie, wel of geen stoelverwarming, achteruitrijcamera/parkeersensoren etc. Er zijn veel verschillende opties die in en op een auto kunnen zitten. Denk voordat je een auto gaat kopen goed na over deze keuzes en hoe belangrijk je elke keuze vindt. Als er dan een auto is die aan de belangrijkste opties voldoet, dan is het het overwegen waard om de auto te kopen, ook al heeft deze niet alles wat jij wil. 

Proefrit

Maak altijd een proefrit wanneer jij een auto gaat kopen. Tijdens een proefrit kom jij er namelijk achter of jij de auto goed vindt rijden, hoe de koppeling werkt en hoe zwaar het sturen is. Ook is het handig om te kijken of de auto past bij de rijstijl die jij hebt aangeleerd en als je wel genoeg beenruimte hebt. 

Documentatie en verzekering

Na de aankoop van een auto is het tijd voor alle documentatie en het afsluiten van een verzekering. De documentatie voor het kopen van een auto gaat om de koopovereenkomst, het overschrijvingsbewijs en het kentekenbewijs. Daarnaast moet ook nog een verzekering afgesloten worden voor de auto. Op een vergelijkingssite zoals Independer.nl kun je gemakkelijk verschillende autoverzekeringen vergelijken om de best aansluitende af te sluiten voor jouw auto.

Author

admin@hemeyla.nl